Fejfájás - Izomgyógyászkellék

Terápiás eszközök boltja
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fejfájás

 A fejfájás kezelése otthon
Sok esetben az MRI, CT, neurológiai, fül-orr gégészeti és fogorvosi leletek teljesen negatívak, orvos és páciens egyaránt tanácstalan, marad a fájdalomcsillapítók szedése...
Ilyen esetekben semmilyen komoly ok nem áll a háttérben. De akkor mégis mitől lehet, amit nem lehet a fenti vizsgálatokkal kideríteni?
 
A fejfájás, migrén lehetséges okai:
  • túlzott izomfeszesség
  • test statikai eltérése (lábhossz különbség, gerincferdülés, medence csavarodás stb.)
  • korábbi arcüregi gyulladás
  • csigolyák elmozdulása
  • talp szerkezeti eltérései (computeres talpvizsgálattal kideríthető)
  • állkapocs problémák, éjszakai fogcsikorgatás
  • fogból eredő gyulladásos góc
  • renyhe emésztés
  • alvási apnoe (légzés kimaradása alvás közben)
  • az időjárás változás tovább növelheti fenti okok hatását
Milyen fejfájás típusok vannak? Egy kis elmélet:
A fejfájásnak 13 fő csoportját sorolják fel, közöttük 4-féle primer és 9-féle szekunder fejfájást.
A primer fejfájások osztályozása négy csoportot eredményezett: a migrén, a tenziós , a cluster, valamint a vegyes csoportot.
A migrén jellemzői: visszatérő fejfájás-rohamok, akár hányással társuló rosszullét, fény- és hang érzékenység. Nem ritka, hogy a migréntől szenvedőnek ágyban kell feküdnie, amíg a roham enyhül, ez akár napokig is eltarthat. A migrén az a fejfájás típus, amivel leggyakrabban felkeressük az orvost. Férfi és női előfordulási arány 1:3. Érdekességképpen említhető, hogy szülés után  gyakran elmúlik.
Tenziós fejfájás: Oka nagyrészt még ismeretlen. Mentális és fizikai problémák válthatják ki, mint pl. a fej- és a nyakizmok feszülése, a stressz vagy a rövid ideig tartó megfeszített munka.
Cluster fejfájások( rohamokban jelentkező): Rendszerint 20-30 éves kor között kezdődik, 6-8 hétig tartó, naponkénti fejfájásokkal járó epizódokkal. Ezen időszak alatt az érintett naponta egy vagy több, rendszerint azonos időszakban jelentkező, kínzó, féloldali fejfájást regisztrál. A fájdalom általában 1-2 órán át tart.
A szekunder fejfájások, amelyek közé a leginkább rettegett agydaganatok is tartoznak, szerencsére ritkák. Kivételt képez ez alól a másnaposság, a lázzal összefüggő fejfájás, valamint az arc melléküreg-gyulladás. A betegek 10 százalékát érinti.
Ahogy említettük, nagyon gyakran a nyakizmok, vállöv izmainak feszessége, koponyaalapi (tarkó) izmok feszessége okozza.
Hogyan lehet kezelni házilag?
- egyrészt nyaktornával (következő cikkünk erről fog szólni)
- másrészt három praktikus eszközzel, amiket otthon, munkahelyén vagy akár autóban is használhat
Ezekkel az eszközökkel könnyedén kilazíthatja, kimasszírozhatja saját magán azokat a trigger pontokat, amik fejfájást okoznak.
A Point Fit Trigger Pont Masszírozóval eléri azokat a lapocka táji izmokat, amiket saját kezével nem megy, kényelmetlen. Ráadásul nem kell megkérnie senkit, hogy masszírozza meg, bárhol előveheti ezt a könnyen használható eszközt. Itt találja webáruházunkban.
Double Germa Nyakmasszírozóval kellően el tudja lazítani a nyaka két oldalán hátul futó izmokat. Olyan érzés, mintha egy masszőr ujjai tevékenykednének. Szimmetrikusan mindkét oldal egyszerre kezelhető. A masszírozó fejek 90 fokonként állíthatóak, így biztosan megtalálja azt az állást, amivel a leghatékonyabban tudja a nyakizmait a vállától a tarkójáig masszírozni. Itt találja webáruházunkban.

A Nyaknyújtó Párna segítségével passzívan lazíthatja nyakizmait, segíthet egy nehéz nap folyamán ellapult porckorongjainak magasságuk visszanyerésében. Háton fekve addig kell a kis pumpa segítségével fújni az eszközt, amíg kissé felemeli tarkóját a talajról. Ilyenkor már húzó hatást fejt ki a nyakban (szakszóval trakció). A nyakizmok feszessége enyhül, valamint jelentős szerepe lehet porckorong problémák kezelésében, megelőzésében. Fejfájásos panaszok esetén javasolt a rendszeres használata. Itt találja webáruházunkban.
Amennyiben személyesen keresné fel szakembereinket fejfájásos problémájával, a következőket kell tudnia:
A fejfájás okának felderítése és kezelése során teljesen biztonságos fogásokkal dolgozunk. Az ok feltárását követően finom  mozdulatokkal a merev nyaki szakaszt  kilazítjuk, majd a feszes izomrészben található izom csomók (trigger pont) szétnyomása, masszírozása és a csigolya blokkok oldása következik.
Rendszerint néhány kezeléstől (vagy akár az első alkalom után) csökken a fejfájás gyakorisága, mértéke. Meglévő leleteit hozza magával.

2017.03.03.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz